Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Pod koniec kwietnia mam zamiar wyjechać na wieś, do domu rodziców. Bardzo dziękuję za te dwa tematy o oświetleniu i domowym studio - będę miał wreszcie czas i miejsce, aby poeksperymentować.
Zaopatrzę się w jakiej castoramie w najpotrzebniejsze materiały i postaram się coś stworzyć. Jak mi się uda, to opiszę co i jak zrobiłem oraz ile kasy mnie kosztowało zbudowanie domowego mini studia. No i mam nadzieję, że zostanie mi jeszcze trochę czasu na focenie:p
Jeszcze raz dzięki Dromku!
Polecam szczególnie stronę o foceniu z lampą błyskową. Długo byłem zatwardziałym przeciwnikiem flesza póki nie zaopatrzyłem się w SB800. To co można zrobić tą lampą przeszło moje najśmielsze wyobrażenia, Od dawna kombinuję z oświetleniem studyjnym, ale najlepsze moje portrety w sztucznym świetle zrobilem przy pomocy jednego flesza, jednej blendy i kilku białych ścian :)
Ech, mnie na razie na porządną lampę nie stać.
Na razie mam plan zakupić jakąś tzw. żarówkę błyskową (przy okazji, co o nich sądzicie, macie jakieś doświadczenia?) i zmontować może jakiegoś softboxa do niej + jakiś halogen z czymś do odbijania w stylu styropianu. No zobaczymy co z tego wyjdzie.
czytam czytam czytam
i coraz bardziej w tym wszystkim głupieje
Idusia, nie przesadzaj. To nie Ty a myśmy już dawno z tego wszystkiego pogłupieli i zamiast o dziewczynach rozprawiać, to uwagi o fleszach i żarówkach sobie wymieniamy. :)
hehehehe
dziewczyny powiadasz ............. jak dla mnie to temat nader prosty i nieskomplikowany :P
upsssssss
zaraz nam się oberwie
to ja może dalej będę czytać - za którymś razem pewnie zrozumiem :D:D
to wracamy do żarówek...
Pamiętam pierwsze swoje poważniejsze sesje G5, robione przy pomocy dwóch lamp... takich budowlanych za parę złoty... ;) Mydełka fociłem, fajne takie... wylewane w foremkach.... milutko pachniało... Powstał piękny katalog. Bywało, że trzecią lampą podświetlałem sobie galaretkę (mydełko) z dołu... Po chyba tysięcznym plasterku... czując nutę zapachową... wiedziałem jak lampki poustawiać...;)
hmmm ile prób wytrzyma dziecko w stroju komunijnym
najwyżej będzie reagować alergicznie na ciotkę :D
O Admin się objawił :) A o dziewczynach też trzeba, bo to "sprzęt" fotograficzny Na co komu żarówka w studio, jakby dziewczyny do focenia nie miał? (mydełka to można tak raz na jakiś czas dla odpoczynku sobie pofocić i nie każdy ma cierpliwość do mydełek)
Strony: 1